מידות ומרחקים פרק I

מערכת שלחן אוכל של team 7

 לרוב, אני מאמינה שכללי העיצוב נועדו להשבר, אבל כשמדובר בכללים של מידות ומרווחים נכונים בין רהיטים אני מאמינה במדעיות. כאשר יסודות אלו אינם מתקיימים כסדרם, גם מערכת הרהוט המיוחדת ביותר לא תשרת את מטרתה

אני מביאה כאן סדרה של כללי אצבע לסידור רהוט ולמרווחים מומלצים על מנת לקיים זרימה והתנהלות נוחה בתוך הבית. הראשון בסדרה: .

חדר האוכל:

  • מרחק בין הקירות והשולחן בחדר האוכל: באופן אידיאלי כדאי שיהיה מרווח של 90 ס”מ בין שולחן האוכל וכל קירות או רהיטים אחרים מכל הצדדים כדי לאפשר לסועדים להחליק את הכסאות ולהתיישב

  • מרחק בין שולחן האוכל והכניסה: מרחק של כ120 ס”מ בין השולחן והכניסה כדי לאפשר לאנשים להיכנס ולצאת מהחדר בקלות

  • מרווח בין זרועות הכיסא לבין השלחן: שימו לב, שכאשר בוחרים כסאות שיש להם מבעדי יד – יש לוודא שהכיסא מחליק בקלות תחת השלחן, כולל הקושרת שמתחת ללוח השלחן.

  • מרחק בין הנברשת לשולחן: זהו אחד הנושאים הגמישים יותר . אמנם גוף תאורה התלוי נמוך, מגדיר אוירה מודרנית יותר,אך חשוב לא לותר על נוחות השיחה סביב לשלחן ואת האפשרות לראות את פני הסועדים האחרים. עם זאת, אור התלוי גבוה מדי פוגע באוירה האינטימית.. כלל טוב הוא לתלות את התאורה בין 60 ל80 ס"מ מעל שולחן האוכל.

  • השטיח ושולחן האוכל:  השטיח צריך לבלוט כ90 ס”מ מעבר לכל הצדדים של שולחן אוכל וכיסאות, כדי לאפשר להוציא את הכסאות בקלות מבלי לגרור את קצוות השטיח

  •  מרחק בין כסאות האוכל: באופן אידיאלי לספק כ 60 ס"מ לכל סועד כדי למנוע מהמרפקים מלהתנגש וכדי לאפשר לאנשים להחליק פנימה והחוצה

בפרק הבא:

חדר המגורים

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “מידות ומרחקים פרק I

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s