עוגה

ביום שישי היה בית פתוח בביתם של לורי ונמרוד בקיבוץ בחן. נמרוד ולורי הם אנשים מדהימים ופורצי דרך. חלוצים ממש, שבנו בית ירוק ממכולות.

אבל הפוסט הזה הוא לא על מכולות

הפוסט הזה הוא על עוגה:

IMG_20140810_173517

המתכון של העוגה, הוא באמת מתכון  עתיק שעובר במשפחתי כבר כמה דורות. אבל הסוד האמיתי הוא סיר הפלא. אני לא באמת משתמשת בו על הגז, אבל פשוט בתור תבנית. משהו בפיזור החום שהתבנית הזאת נותנת, משביחה את טעם העוגה. האלומיניום הוא החומר המושלם לאפיה, כיוון שהוא מתחמם במהירות רבה ומעביר את החום הלאה בשמחה ( וזה המקום במאמר מוסגר לציין, שבדיוק מהסיבה הזאת אלומיניום הוא חומר נורא למסגרות של חלונות)

אז הנה המתכון: – לערבב הכל בקערה אחת, בסדר ההופעה של המצרכים, בכף – לא צריך מיקסר

150 גר’ חמאה – להתיך במיקרו ישר בקערת הערבוב

1.5 כוסות סוכר

3 ביצים

כוס יוגורט/ רויון/ שמנת חמוצה – מה שיש

2 כוסות קמח

שקית אבקת אפיה

לאפות בתבנית משומנת ( אני משתמשת בתרסיס, כי אחרת קשה למשוך את סיר הפלא בשמן) – בתנור שלי זה 35 דקות ב200 מעול צלסיוס – אבל כל אחד צריך לנסות את התנור שלו. – בודקים עם קיסם

כמובן שיש אלף ואחת וריאציות: שוקולד צ’יפס, חמוציות, קנמון, תפוח עץ, שזיפים ומה לא….

בתאבון

אלכס

מודעות פרסומת

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s